Byggkonsult

thin

Inom bygg och fastighet finns det flera olika byggkonsulter som kan hjälpa dig med ditt projekt.

Som din byggkonsult kan vi hjälpa dig med saker som besiktningar och analyser, underhållsplanering och projektledning. Men även vid utbyggnader där du exempelvis vill anlägga mer fastigheter och eller bostäder.


Har du frågor?

010-5515681

Behöver du hjälp?

kontakt@villcon.se

Vad är en byggkonsult

Byggkonsulter som har ekonomisk utbildning har du stor nytta av vid prospektering av områden och platser inför ett byggnadsprojekt. Projekt som exempelvis industrilokaler, bostäder eller nya områden.

Byggkonsulten kan också arbeta med dig i projekt vid planering, budgetering mm när väl arbetet skall utföras som vid exempelvis byggnationer av industrier eller bostäder.

Vid arbetet kan byggkonsulten ta hjälp utav externa leverantörer och entreprenörer. Detta för att få arbetet väl utfört och projektet levererat enligt beställarens önskemål.

Varför behöver du en byggkonsult?

Eftersom varje byggprojekt är ett projekt så innebär det tidsramar och organisation. För att få ett så bra utfall som möjligt vid ett byggprojekt kräver det att organisationen arbetar smidigt och att det är så lite tidsbortfall som möjligt.

För den som inte är involverad inom byggbranschen så kan det vara svårt att hålla koll på alla lagar, regler och förordningar som berör ett bygge. Det är inte heller lätt att veta exakt vilka kompetenser eller parter som bör vara involverade i ditt projekt för att uppfylla alla kriterier.

Genom att anlita en erfaren byggkonsult kan du lita på att det spills så lite tid som möjligt. Samt att projektet blir klart i tid och att din budget håller sig inom överenskomna ramar. Professionell ledning och projektering är dyrt eftertraktat. Det underlättar för alla intressenter i ett projekt, från beställare till entreprenörer och slutligen också för bostadsgäster i alla former.

Vi hjälper dig

Byggkonsulten hjälper även till och ser till att underentreprenörer och hantverkare m.fl. får tydliga instruktioner på det språk som de förstår. Detta hjälper till att undvika missförstånd och ofrivilliga byggfel. Utöver att kunna ge hantverkare och byggare tydliga instruktioner kan även byggkonsulten utforma arbetet i rätt ordning. På rätt sätt så att alla de olika delarna i byggprojektet utförs så snabbt och smidigt som möjligt. Inte nog med att det besparar dig tidsåtgång i att försöka förklara och råka ut för missförstånd, så sparar det dig också mycket pengar genom över all koordinering till en erfaren projektledare som vet hur hen skall undvika möjliga fallgropar och misstag.

Utöver generella byggkonsulter som hjälper dig med helheten kan du också få hjälp med specialister som har extra erfarenhet inom olika specialistområden som exempelvis:

  • Byte av ventilations system
  • Skorstensrenovering mm.
  • Renovering av Fasad
  • Renovering av trapphus i mindre och större fastigheter
  • Utbyggnader eller ombyggnationer av kök eller badrum
  • Utbyggnader eller ombyggnationer av trapphus i mindre och större fastigheter

Hur funkar det?

Vi arbetar med professionella och kostnadseffektiva metoder inom projektledning. Allt för att engagera, leda och skapa ett så framgångsrikt projekt som möjligt för dig som beställare.

Vi lyssnar in och lyssnar av för att förverkliga dina drömmar, tankar och idéer.

Villcon vill göra det så enkelt som möjligt för dig att bygga. Därför gör vi allt för att du, som vår kund alltid ska bli mer än nöjd med ditt resultat.

1. Kontakt

Ingen fråga är för liten eller för stor. Du börjar helt enkelt med att kontakta oss på telefon eller via email så återkommer vi till dig inom kort. Sedan hjälper vi dig med vad du behöver och hur du behöver gå tillväga för att komma vidare.

2. Förslag/offert

När vi kommit överens om en lösning där vi kan bistå med våra tjänster, så erbjuder vi givetvis en offert så att du kan få ditt arbete utfört.

3. Du får ditt bygge, renovering och projekt utfört

När du godkänt offerten kan vi gå vidare och se till att du får dina planer realiserade.

Varför ska du välja oss som din byggkonsult?

Det är inte svårt att finna en byggkonsult. Däremot kan det vara desto svårare för dig att finna rätt byggkonsult för just dina ändamål. För dig som är privatperson, företag eller entreprenör som behöver stöd och hjälp vid en besiktning, analys, projektledning, konstruktionsberäkningar eller att få bygglov kan du ha stor nytta av att anlita oss som din byggkonsult. Vi som byggkonsulter kan även vara till stor hjälp när det gäller att utforma ett upphandlingsunderlag till respektive hantverkare och underleverantörer.

När du anlitar oss som din byggkonsult kan du förvänta dig att få det stöd som krävs för att realisera ditt projekt. Som din byggkonsult hjälper vi dig. Vi finns som en erfaren och stark mellanhand som kan översätta dina tankar och idéer till arbetsuppgifter, hantverk och handlingar som underleverantörer kan förstå.

Slutligen ser vi till att bygget blir så bra och säkert som möjligt på alla sätt och vis.

Eftersom det finns många olika typer av byggkonsulter med olika specialiteter är det viktigt att du kontaktar och förklarar för oss alla dina behov. Detta så att vi ska kunna hjälpa dig på absolut bästa sätt.

Vanliga frågor

Jag vill ha bygglov, hur går jag tillväga?

Beroende på vad du behöver och vad du har kvar så kan du behöva bygglovsritningar eller konstruktionsritningar för att få ett godkänt bygglov. Med hjälp av en byggkonsult kan du snabbt och lätt först ta reda på vad du behöver samt hur du bör gå vidare. Givetvis hjälper vi dig även med att ta fram bygglovsritningar och konstruktionsritningar.

Vad ingår i förstudie och inventering?

Vid en förstudie inleds oftast med att du låter en byggkonsult analysera och ta fram underlag på vilka sakkunniga som du behöver för att slutföra ditt projekt. Vid förstudien lyfts inte bara en kompetensinventering utan även saker som eventuella utmaningar, rörande byggteknik, brand, miljö och eller kulturella aspekter. Syftet med inventeringen och förstudien är att utföra ett så gott grundarbete som möjligt för att undvika oväntade utmaningar, kostnader och förseningar i projektet.

Syftet med inventeringen och förstudien är att utföra ett så gott grundarbete som möjligt för att undvika oväntade utmaningar, kostnader och förseningar i projektet.

Vad ingår i projektering och upphandling?

Under projekteringen skall en projekteringsledare ha utsetts som sammanhåller sakkunniga och arbetet. Har ett bra förarbete utförts behövs ofta inga fler platsbesök. Vid utförd projektering skall tillräckligt material finnas för att skapa förfrågningsunderlag till entreprenörer och specialister. Ju bättre arbete man utfört, ju mer korrekta svar kommer man att få tillbaka vilket i sin tur ger dig en mer korrekt kostnadsestimering. Det gör det också enklare för dig eller projekteringsledare att undersöka, jämföra och välja ut de mest kostnadseffektiva entreprenörerna.

Vad är en kontrollansvarig?

Vi har beskrivit in på djupet vad en kontrollansvarig gör och varför du behöver en kontrollansvarig här.

Var kan jag hitta en byggkonsult?

Undrar du var du kan hitta en byggkonsult så behöver du inte leta mycket längre. Vi erbjuder dig hjälp inom de flesta områden och är säkra på att vi även kan hjälpa dig med ditt projekt. Välkommen att kontakta oss idag!

KONTAKT

HÄMTA GRATIS OFFERT

Vi återkommer vanligtvis inom 24 timmar (vardagar)

villcon ab din byggkonstruktör

Besöksadresser:

Göteborg: Berzeliigatan 14, Vån 5, 412 53 Göteborg

Sundsvall: Esplanaden 20, 852 36 Sundsvall

Postadress:

Norra Krokslättsgatan 4

412 64 Göteborg

010-5515681

kontakt@villcon.se

villcon ab din byggkonstruktör

KONTAKTA OSS.

Fyll i formuläret så får du svar inom kort.

BESÖK OSS.

Välkommen att kontakta och besöka oss

Göteborg

Berzeliigatan 14, Vån 5, Göteborg

Sundsvall

Esplanaden 20, 852 36, Sundsvall

kontakt@villcon.se

(+46) 010-551 56 81

Vi bryr oss om dig. Vi använder cookies för att kunna ge dig en bättre upplevelse och förbättra våra tjänster. Genom att fortsätta godkänner du vår policy. Läs mer...