BYGGKALKYL

thin

VARFÖR BEHÖVER DU BYGGKALKYLER?

En kalkyl behövs för att kunna ta ett välbaserat beslut. Det kan gälla beslut om huruvida man

kommer investera i något, nybyggnationer mm. Vill du veta vad ditt projekt kommer att kosta eller hur du kan skära ned på kostnaderna har du stor användning av en professionellt utförd byggkalkyl.

Har du frågor?

010-5515681

Behöver du hjälp?

kontakt@villcon.se

Vad erbjuder vi?

Byggkalkyler som vi erbjuder:

 • Budgetkalkyl
 • Anbudskalkyl
 • Förstudiekalkyler
 • Avstämningskalkyl

Vi arbetar med två olika program, Bidcon och Sektionsdata.


”Om man till exempel vill bygga ett torn börjar man väl med att räkna ut vad det kommer att kosta, för att se om man har råd att slutföra arbetet?”


Ett citat från bok som visar vikten av en bra kalkyl. Vi på Villcon erbjuder kalkyler i olika skeden av projekt. Allt från budgetkalkyler till anbudskalkyler. Våra kalkyler hjälper alla från entreprenörer, byggkonsulter till byggherrar. Vi tycker att det är viktigt att man som ansvarig eller delaktig i små och stora byggprojekt har alla förutsättningar för att göra ett så bra jobb som möjligt. Därför gör vi alltid vårt yttersta för att hjälpa dig med allt från rådgivning till att vara med dig från början till slut i projektets alla skeden med våra tjänster. Välkommen att kontakta oss idag!


Vad behövs för underlag?

För att en kalkyl ska bli så korrekt som möjligt behövs bra underlag. Exempelvis i byggbranschen kan det betyda bra beskrivningar i text eller ritningsformat. Detta kan vara materialval, dimensioner, vilken stommetod man tänker sig osv. Det är A och O för en bra kalkyl.


För en korrekt kalkyl behövs aktuella priser från lokala entreprenörer från respektive område. Detta innebär att aktuella priser hämtas från områden såsom:

 • Konstruktion
 • Geoteknik
 • VVS
 • EL
 • Brand
 • Akustik

Vad finns det för kalkyler

Vid byggnationer finns det olika slags byggkalkyler i olika skeden.


 • Budgetkalkyler
 • Anbudskalkyler
 • Förstudiekalkyler
 • Avstämningskalkyler

Budgetkalkyl

Denna typ av byggkalkyl används i första skedet då exempelvis en bostadsrättförening behöver fatta ett beslut av att renovera ett stort garage, tar man fram en budgetkalkyl.

Anbudskalkyl

Det kan vara en kalkyl som man använder sig i ett byggbolag då man skickar anbud. Man ber om priser från olika entreprenörer, samlar ihop de bästa för just det projektet och därefter sätter samman alla offerter i ett kalkylark. Därefter granskas alla offerter och bedömer huruvida något saknas som är viktigt i projektet och lägger till det i kalkylarket.

Förstudiekalkyl

Förstudiekalkylen används exempelvis vara då en kommun behöver göra en förstudie för att vi ett senare skede ta ett beslut. En sådan kalkyl ska återspegla marknaden men inte helt och fullt. Den ska ge en fingervisning på huruvida budgeten finns för ett sådant projekt.

Avstämningskalkyl

En sådan kalkyl är mer av en uppföljningskalkyl vid ett projekt. Då stämmer man av går det enligt plan eller om projektet håller på att skena iväg. Detta är särskilt användbart vid ekonomistyrning av ett projekt.


02.

Baserat på 15 omdömen.
David Gough
David Gough
2020-08-15
Verifierad
Nassim Fazli
Nassim Fazli
2020-08-11
Verifierad
Vi behövde hjälp med att kontrollera vilka väggar som var bärande samt beräkning på avväxling. Fick ett trevligt och professionellt bemötande och de ritningar vi behövde för att kunna gå vidare i renoveringen. Vi är mycket nöjda!
Ronnbaeck
Ronnbaeck
2020-07-31
Verifierad
Behövde hjälp med visualiseringen av min 120 kvm stora trall, på en ganska besvärlig mark med olika höjder. De hjälpte till med att konstruera plintarna samt fyra pelare som som skulle bli 2 meter hög för altanen som sedan även skulle hålla för en framtida glasveranda. Idag står altanen där och det blev mycket bra. snickarna var mycket nöjd över 3d modellen av altanen som de hela tiden kunde kolla på samt även konstruktionsritningen av pelaren. Jag är väldigt nöjd och altanen blev mycket fin.
Anders Segerlund
Anders Segerlund
2020-07-29
Verifierad
Kunniga och erbjuder bra priser. Rekommenderas
Burim Sadriu
Burim Sadriu
2020-07-29
Verifierad
Cecilia Catalan Röring
Cecilia Catalan Röring
2020-07-29
Verifierad
Laszlo Toth
Laszlo Toth
2020-07-29
Verifierad
Professionella och kostnadseffektiva konstruktionsritningar, jag har anlitat Villcon ca. 20-30 gånger till våra projekt och de levererar varje gång!
Rosanna Scharin
Rosanna Scharin
2020-07-29
Verifierad
Ergin Can
Ergin Can
2020-07-29
Verifierad
Två erfarna och tillmötesgående konstruktörer jag fått lära känna genom åren. Med åren har jag oxå fått bevittna den kompetens grundarna besitter.
Lars Berglund
Lars Berglund
2020-07-28
Verifierad

KONTAKT

HÄMTA GRATIS OFFERT

Vi återkommer vanligtvis inom 24 timmar (vardagar)

villcon ab din byggkonstruktör

Norra Krokslättsgatan 4

412 64 Göteborg

010-5515681

kontakt@villcon.se

Vi bryr oss om dig. Vi använder cookies för att kunna ge dig en bättre upplevelse och förbättra våra tjänster. Genom att fortsätta godkänner du vår policy. Läs mer…