PREFAB, PREFABRICERADE BETONGELEMENT & HUS

thin

Kortfattat så innebär prefabricering av byggnadselement t.ex. balkar, bjälklag, pelare och väggar att de sätts samman i fabriker. Därefter transporteras de färdiga elementen till byggarbetsplatsen. Så att de kan monteras på plats. Det finns en rad fördelar med prefabricerade konstruktioner jämfört med exempelvis en traditionellt platsbyggd stomme. Bland annat gjuter man betongen betydligt tryggare i en fabrik under kontrollerade omständigheter.

Vi hjälper er med prefabkonstruktioner

Har du frågor?

010-5515681

Behöver du hjälp?

kontakt@villcon.se

Varför behöver du Prefab hus och konstruktioner?

För att effektivisera byggandets traditionella tillvägagångssätt har man tillämpat nya metoder och lösningar som är till för att ge ekonomiska och tidsmässiga vinster. Till skillnad från det traditionella sättet att bygga hus så kommer större delen av bygget transporterade färdiga till platsen. Det konventionella sättet är att transportera allt byggmaterial till byggplatsen för att sedan sätta igång att bygga och montera på plats. Prefabricerad konstruktion innebär att det man bygger på plats är grunden och att golv, tak, väggar etc är tillverkade (prefabricerade) och sammansatta i en fabrik. Därefter fraktar man de till byggplatsen, sätter dem på plats med hjälp av ex. byggkran och därefter monteras allt på arbetsplatsen.

Sammansättningen sker fortfarande i olika material så som stål, trä, tegel, cement mm och ibland sätter man till och med fast fönster och dörrar redan på fabriken.

Prefab konstruktioner blir allt mer vanligt och är ett tidseffektivt tillvägagångssätt. Detta för att de som utför prefab-hus och konstruktioner i en fabrik har sina specialområden och en optimal arbetsyta för varje uppgift. På bygget behöver man ta hänsyn till väder, trängsel, tillgång till ström och andra parametrar som kan göra att bygget tar längre tid än planerat. Så att både tidsplan och budget kan bli drabbat negativt. Alltså är det en effektiv metod när bygget består av upprepade former och enheter. Många ”kopior” kan göras på ett effektivt sätt. Det kan vara mer kostnadseffektivt att välja Prefab konstruktioner men självklart behöver man ha transporten i åtanke. Det blir även mycket mindre svinn i fabriken än ute på byggarbetsplatsen. När du väljer att använda prefab hus och konstruktioner ökar du tryggheten på arbetsplatsen.

Fördelar med prefab hus & konstruktioner

  • Modulerna blir mer precist byggda i en fabrik än ute på ett bygge, vilket gör att man minskar riskerna för fel och brister.
  • Det finns inte lika många utomstående faktorer att ta hänsyn till. Väder, tillgång till el och vatten, trängsel mm kan göra att byggets tidsplan blir försenat. I en fabrik där man bygger Prefabricerade lösningar behöver man inte ta hänsyn till yttre faktorer på samma sätt.
  • Verktygen man använder för att montera prefab konstruktioner med är ofta mer precisa och snabba än andra arbetssätt.
  • Det finns en extra garanti och säkerhet som kommer med fabriksverktyg. Detta ger ett tryggare bygge.
  • Det blir mindre buller, damm och återvinning på byggplatsen. All återvinning sker direkt i fabriken. Vi går mot en grönare framtid och ett miljötänk på byggen blir mer och mer viktigt.

Med prefabricerade lösningar kan man minska arbetet på plats, vilket gör att det blir det lättare att göra en tydlig tidsplan och budget att följa. Detta för att allt oftare går som planerat inne i fabriken än ute på bygget.

Hur funkar det?

Mycket pekar på att prefabricerad konstruktion kommer att öka i framtiden. Det kan ha många fördelar ur en samhällsaspekt, bland annat på så sätt att det kan bli mer lönsamt att bygga. På så sätt byggs fler bostäder vilket motverkar bostadsbristen. Företag tittar mer och mer åt det grönare hållet och ur miljösynpunkt ser man att återvinningen av byggnadsmaterial är mer återvinningsbar i fabrik än ute på ett bygge.

Är du intresserad av att veta mer om prefabricerade hus eller vad vi kan göra för dig inom produktionsritningar så börja med att kontakta oss och berätta om dina tankar och idéer så hjälper vi dig vidare i processen mot ett lyckat projekt.

Varför ska du välja oss?

Många tillverkare har sina standardlösningar som de arbetar med och vi på Villcon anpassar projekteringen efter deras lösningar, för att du skall få ett så skräddarsytt och smidigt samarbete med oss som möjligt.

Med många års erfarenhet och goda referenser förser vi både branschkollegor och privatpersoner med produktionsritningar för diverse konstruktioner. Inget projekt är för litet eller för stort för Villcon. Därför kan vi utlovar endast högsta kvalitét och ett gott samarbete.

Vi är ett stabilt team med högkvalificerade yrkesmän som har många års erfarenhet inom prefabricerade konstruktioner.

Hos oss är du trygg genom hela processen. Du visar dina befintliga handlingar för oss och vi vänder tillbaka med en färdig lösning för dig och ditt bygge.

Vanliga användningsområden för prefab konstruktioner

Prefabricerad konstruktion blir mer och mer vanligt och har ett brett användningsområde. Inom konstruktion för husbyggen, kontorskvarter, lager, fabriksbyggen, Men även mindre jobb som bastur, timmerstugor, attefallshus och mycket mer.

Prefabricerade Fritidshus och Betongelement

Det absolut vanligaste inom Prefabricerade konstruktioner på byggen är prefabricerade stålsektioner och prefabricerad betong. Särskilt där samma mönster går som en upprepning ett antal gånger. Man använder ofta denna metod inom betong då det kan vara utmanande att arbeta med betong. Det kräver en otroligt noggrann tidsplan när man arbetar med betong ute på bygget. Man behöver arbeta snabbt i torrt väder för att betongen ska ”bränna” som den ska, därför är det fördelaktigt att göra det under tak. Om man istället gör denna del i en fabrik som vid prefab konstruktioner så slipper man den tids och väderpressen ute på bygget.

När det kommer till prefabricerade stålsektioner undviker man svetsning och skärning på plats, vilket är tidskrävande och riskfyllt. Prefabricerad konstruktion av väggar ger en större möjlighet att konstruera och bygga komplexa isoleringslösningar som annars är svåra att göra på plats.

Förutom på byggen så använder man prefabricerade lösningar till att bygga betongmastar, radiotorn, montering av flygplan och rymdfarkoster.

Vanliga frågor om Prefab Hus och Konstruktioner

Vilken hantering kräver prefab hus och konstruktioner?

Om det är stora sektioner som är prefabricerade så kan det kräva stora kranar och en tyngre hantering på plats

Vad kostar prefab hus?

Kostnaden för transport kan bli dyrare av prefabricerade sektioner. Detta för att material kan packas tätare än redan sammansatta sektioner. Däremot beställer man ofta material från olika leverantörer. Detta kan plocka upp priset och gör att priset för prefabricerade hus varierar mellan leverantörer och lösningar.

Har du andra frågor?

Är det något är osäker på eller vill veta mer om? Se till att höra av dig till oss så hjälper vi dig vidare. Vi värdesätter kundnöjdhet högt och säkerställer därför att alla våra kunder är nöjda med resultatet. Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig 100% trygga med oss, även om du bara behöver vägledning.

Bygglov och bygglovsritningar?

Läs mer om begreppen och våra tjänster på bygglovsritningar.

KONTAKT

HÄMTA GRATIS OFFERT

Vi återkommer vanligtvis inom 24 timmar (vardagar)

villcon ab din byggkonstruktör

Besöksadresser:

Göteborg: Berzeliigatan 14, Vån 5, 412 53 Göteborg

Sundsvall: Esplanaden 20, 852 36 Sundsvall

Postadress:

Norra Krokslättsgatan 4

412 64 Göteborg

010-5515681

kontakt@villcon.se

villcon ab din byggkonstruktör

KONTAKTA OSS.

Fyll i formuläret så får du svar inom kort.

BESÖK OSS.

Välkommen att kontakta och besöka oss

Göteborg

Berzeliigatan 14, Vån 5, Göteborg

Sundsvall

Esplanaden 20, 852 36, Sundsvall

kontakt@villcon.se

(+46) 010-551 56 81

Vi bryr oss om dig. Vi använder cookies för att kunna ge dig en bättre upplevelse och förbättra våra tjänster. Genom att fortsätta godkänner du vår policy. Läs mer...